Lilypie 6th to 18th Ticker


Wan Amalyn
June 20
Gemini
USJ Subang Jaya

blog





Wan Amalyn's Facebook profile


..:: uB CluB ::..





..:: tagboard ::..

orang dok skodeng



..:: my wonderland ::..

+++ koleksi buku di rak +++
*^*sEmBaNg bUkU*^*
<--mY enGLisH coLLecTiOn-->
+_+ mY mInI LiBRaRy +_+
+_+ mY mInI LiBRaRy 2 +_+

+++ tazkirah untuk aku +++
Teratakku

+++ sudi2kan ke... +++
mY pLaYgrOunD




..:: aWaRd ::..



4th award : daripada :
][ norra hassan ][




3rd award : daripada :
][ infa ][




2nd award : daripada :
][ syud & nacha ][




1st award : daripada :
][ dah lupa la... ][






..:: promo ::..


Judul: Percayalah
Penulis: Ruby Hazri
ISBN: 983-43217-0-8
Harga: RM21.00



Judul: Relevankah Aku di Hatimu?
Penulis: Rnysa
ISBN: 983-43217-1-6
Harga: RM20.00



Judul: Surat Ungu untuk Nuha
Penulis: Noor Suraya
ISBN: 978-983-43217-3-4
Harga: RM20.00



Judul: 5 Tahun 5 Bulan
Penulis: Hlovate
ISBN: 978-983-43217-2-7
Harga: RM20.00



Judul: Gurindam Jiwa
Penulis: Hlovate, Imaen, Noor Suraya
ISBN:978-983-43217-5-8
Harga: RM21.00



Judul: Labyrinth
Penulis: Imaen
ISBN: 978-982-43217-6-5
Harga: RM18.00



Judul: Zahrah de Tigris
Penulis: Khairyn Othman
ISBN: 978-983-43217-7-2
Harga: RM20.00



Judul: Kopi Susu Sepatu Biru
Penulis: Ruby Hazri
ISBN:
Harga: RM21.00



Judul: aA+bB
Penulis: Hlovate
ISBN:
Harga: RM21.00



Judul: Persis Sebutir Pasir
Penulis: ManjLara
ISBN:
Harga: RM22.00



Judul: Garis-Garis DejaVu
Penulis: John Norafizan
ISBN:
Harga: RM22.00



Judul: Lili Buat Najah
Penulis: Nazurah Aishah
ISBN:
Harga: RM21.00



Judul: Tentang... Dhiya
Penulis: Syud
ISBN:
Harga: RM



Judul: Bohemian
Penulis: Imaen
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: Bila Nysrah Kata Tak Mahu
Penulis: Aidil Khalid
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: Tunas
Penulis: Hlovate
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: L.U.V.E.
Penulis: Pingu Toha
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: Panggil Aku Dahlia
Penulis: Noor Suraya
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM21.00



Judul: Kebun Mimpi
Penulis: Noor Suraya, Syud, Rnysa
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM21.50



Judul: Novel Untuk Asyikin
Penulis: Ismat Astar
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM17.00



Judul: Tanya Pada Hati
Penulis: Iman Xara
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM20.00



Judul: Rooftop Rant
Penulis: Hlovate
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM21.00



Judul: Odisi Bulan Biru
Penulis: John Norafizan
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM20.00








<< December 2018 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31



..:: review mereka ::..

MySpace Layouts


][ CarrieKirana ][
][ Antubuku ][
][ Seribu Satu Malam ][
][ Mandala Resensi ][
][ Kicap 'n' da Geng ][



..:: tautan ukhwah ::..

Image hosted at bigoo

][ kaksu ][
][ pinkJambu ][
][ Em + An ][
][ Jidah ][
][ cwazywabbit ][
][ syud ][
][ JiD ][
][ Izzul ][
][ klena ][
][ cik CT ][
][ infazety ][
][ adhan ][
][ nursalju ][
][ spec ][
][ mamajambu ][
][ mamaErra ][
][ kakmOn ][
][ Bunga ][
][ Alyze ][
][ Opah De ][
][ Nacha ][
][ Dik Siti ][



..:: tautan penulis ::..

MySpace



..: Jemari Seni :..
][ Ruby Hazri ][
][ Rnysa ][
][ Hlovate ][
][ Noor Suraya ][
][ Imaen ][
][ Khairyn ][
][ ManjLara ][
][ John Norafizan ][
][ Nazurah ][
][ syud ][
][ Aidil Khalid ][
][ Pingu Toha ][
][ Ismad Astar ][
][ Iman Xara ][


..: Creative :..
][ Norisah A Bakar ][
][ Najwa Aiman ][
][ Ebriza Aminnudin ][
][ Salina Ibrahim ][
][ Ramlah Rashid ][


..: Alaf21 :..
][ Anis Ayuni ][
][ Aisya Sofea ][
][ Norzailina Nordin ][
][ Lily Haslina ][
][ Rose Harissa ][
][ Lynn Dayana ][
][ Dhiya Zafira ][
][ Hani Fazuha ][


..: Kaki Novel :..
][ Izzul Izzati ][
][ Eita Ashyta ][
][ Izza Aripin ][
][ Dina Najat ][
][ Zaharah Muhammad ][
][ Aimy Najwa ][




..:: e-novel ::..

MySpace


][ Kebun Mimpi Ain ][
][ Cinta Sofea ][
][ Kasih Seharum Lavender ][
][ Hati Yang Terluka ][
][ Bukan Itik Biasa ][
][ Mengapa Ada Rahsia? ][
][ Cinta Dewa Dewi ][
][ Pelangi Dimatamu ][
][ Namanya.. Teja Aulia ][
][ Kenangan Terindah ][
][ Seandainya... ][
][ Tiada Kedua ][
][ Mengapa Dirindu ][
][ Lagu Cinta ][
][ Menyintaimu Satu Dosa..? ][



..:: Publisher ::..

image hosting for myspace


][ Jemari Seni ][
][ Creative ][
][ Alaf21 ][
][ Kaki Novel ][
][ Fajar ][
][ Rhythm ][
][ karnaDya ][
][ Pustaka Nasional ][




..:: link ::..


][ blogdrive ][
][ blogspot ][
][ photobucket ][




..:: sounds of music ::..


Larut - Dewa 19


..:: hit counters ::..

Free Web Counter

hit Counter




..:: iklan ::..


Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:

Credits



CreateBlog for graphic
Wednesday, April 02, 2008
Tentang... Dhiya Yang Istimewa

Salam semua,

Ini kisah tentang DIA yang istimewa, tentang DIA yang memang dinanti-nantikan kemunculannya, juga tentang DIA yang punyai bakat tersendiri dalam mewarnai hari-hari yang aku dilalui, menantikan kemunculan Lisa & Azril di skrin komputer aku setiap hari. 

Ini kisah Tentang... Dhiya, buah tangan terbaru dari Jemari Seni untuk anda para penggemar hasil tulisan Syud, juga untuk anda yang tidak sabar menghitung hari menanti munculnya hari yang dinamakan Pesta Buku Antarabangsa 2008 yang akan berlangsung pada 4 - 13 April di PWTC Kuala Lumpur.

Ini kisah tentang Dhiya NurLisa yang unpredictable (adakah macam penulisnya?? hehehe surprise!!!). Ini kisah tentang Azril Mustaufi yang baik & penyayang (mengikut kata amie... hehehe betul atau tidak tu, anda kena beli, baca & nilaikan sendiri..!!), tapi bagi penulisnya, mereka umpama twiggies perisa vanilla dan coklat yang punyai keistimewaan dan 'kelazatannya' yang tersendiri.!!

Istimewa buat adikku tersayang... TAHNIAH..!!! semoga ini menjadi titik permulaan untuk menghasilkan lebih banyak lagi karya yang bermutu yang mampu memberi manfaat selain hiburan kepada para pembaca sekalian.

PS: Covernya sungguh cantik..!! salah satu sebabnya, ia berkaler kuning... kaler feberet kakwan tuh... hehehe & lepas ni jangan lupakan Usamah & Iman pulak yea!! *wink*

 


Posted at 09:19 am by Amalyn Aysha
3 org bersuara

Monday, March 31, 2008
Aku kebuntuan... aku kesedihan

Salam semua,

Kenapa ya... tiap kali bila kerja kat opis tengah menimbun... *sebab bos dah balik dari obersee & kerja nak kena siapkan* time itu la aku jadi rajin nak buat n3?? heran betul aku.!! huhuhu

Aku bukan apa, bila ada benda yang terbuku dihati, aku teringin nak luahkan pada seseorang walaupun aku sedar, mungkin mereka tidak dapat membantupun tapi sekurang-kurangnya apa yang terbuku dihati aku, kurang sikit bebannya. Tapi sebab aku tidak ingin mengganggu sesiapa, jadi disini lah tempat untuk aku luahkannya.

Malam tadi Mek telefon... huhuhu teruknya aku!! sepatutnya aku yang kena call tanya khabar, kalau bukan setiap hari sekurang-kurangnya seminggu sekalipun sudah memadai (pada aku la) tapi itupun tak terbuat dek aku... huhuhu ampunkan anakanda mu ini ya Ibunda!!. Aku ni bila ada 'perkara' aje baru nak telefon Mek, memang melampau betul..!! huhuhu aku lah tu.!

Aku sedar, semenjak kami kehilangan arwah kakak tersayang, Mek menjadikan aku sebagai tempat untuk meluahkan rasa ketidakpuasan hatinya.  Aku bukannya tak suka, malah aku rasa gembira sangat... sekurang-kurangnya aku rasa diri aku 'berguna'.  Mungkin kerana kakak (no#2) aku sendiri punyai banyak masalah jadi Mek tak ingin membebankan lagi kakak aku (aku agak la.!).  Aku sendiripun bukanlah tak ada masalah, (banyak sebenarnya, terutama masalah jiwa.. ahaks!!) tapi mungkin sebab aku tidak suka nak mengadu pada Mek (sebab tak nak bebankan lagi perasaan mek) jadi mek mesti pikir aku baik-baik aje di sini.

Kali ini... mek mengadu pasal 'dia' yang pada awalnya ingin disandarkan harapan, rupa-rupanya tidak seperti yang Mek harap-harapkan.  Aku sendiri umpama tidak percaya, 'dia' yang dulunya paling baik (pada aku la) sekelip mata boleh berubah.!! Atau selama ini, kami hanya dihidangkan dengan perkara atau perangai yang 'baik-baik' aje. Sedangkan sisi gelapnya ditutup litup oleh 'si dia yang disayangi' hinggakan satupun tak terlihat pada pandangan mata. Subhanallah... syurgalah tempatmu hendaknya.. aminnn. 

Itulah manusia, bila tiba pasal harta, sedangkan adik-beradik lagikan bercakaran, inikan pula jika tiada sebarang ikatan darah.!!  Aku sendiri tidak tahu macam mana nak pujuk hati Mek (malah hati aku sendiri). Tapi sampainya hati buat Mek aku macam tu. huhuhu sedihnya rasa hati aku.!! sedih sungguh-sungguh.!!

Sepatutnya mereka harus ke Pejabat Tanah untuk selesaikan apa yang patut, tapi disebabkan permintaan yang tak seberapa dari Abah, terus dilupakan niat hati (padahal semuanya dah siap sedia, tinggal nak berangkat je). Pada aku permintaan abah bukanlah 'baaanyak' sangat, tapi ye lah... kalau dah berkira, kita nak buat macam mana lagi. Itu sekadar harta atas nama 'si dia yang disayangi' harta yang atas nama 'dia', didiamkan aje oleh 'dia'... sepatah harampun tak disebutnya) & kitapun  bukanlah nak mintak yang semua-semua itu.

Kalau nak dikira secara matematik, aku rasa tak sampaipun 1/8 dari harta yang dikumpulkan semasa 'dia' bersama 'sidia yang disayang' itu... sikit sangat.!! tapi yang buat Abah nak sangat (kalau boleh la) tanah itu, sebab ia ada nilai sentimental pada abah!! sebenarnya tanah itu sepatutnya memang atas nama abahpun, tapi sebab nama abah disenaraihitamkan (ini kes jadi penjamin pada orang yang tak bertanggungjawab.!!), jadi abah letak atas nama 'si dia yang disayangi'. Aku tidak tahu samada 'dia' tahu pasal 'sebab itu' atau tak.! Kalau dia tahu, tapi buat-buat tak tahu... memang tak patut.!!

Itu pasal tanah, belum lagi benda yang lain.  Apa yang buat Mek & aku ralat sangat, sebab selama ini kami benar-benar mengantungkan harapan bahkan aku pernah 'menangis' sebab sayang nak 'lepaskan' dia pada orang lain, pada aku dialah 'abang' aku dunia akhirat, tapi bila dah jadi macam ini, apa yang dapat aku katakan... "abang orang tetaplah abang orang, tidak boleh ditukar jadi abang sendiri" walaupun dia pernah menjadi 'abang' kami sekejap waktu.

Doa aku, moga dia akan tetap bahagia walaupun dengan siapapun dia sekarang ini. Dan doa aku juga moga Mek akan dapat menerima takdir ini seadanya, dan belajar untuk melupakan segala perbuatan 'dia' walaupun payah.!! 

Dan aku..?? tetaplah macam ini.!! Cumanya aku harap aku akan dapat membahagiakan Mek & Abah aku walaupun aku tidak tahu macam mana lagi caranya.!!

PS: Bos aku dah balik dari obersee & kali ni dia bawak balik coklat kit kat pada kami kat opis... huhuhu walaupun aku confirm 100% yang dia beli kat airport & aku boleh makan tanpa was-was, tapi sekurang2nya dia ingat akan 'anak buah' yang ditinggalkan ini... Ini lebih baik dari dia beli benda yang ntah apa2 makanan dari China *sebab dia pegi china* yang belum sahih halal ataupun tidak.!

 


Posted at 02:23 pm by Amalyn Aysha
7 org bersuara

Sunday, March 30, 2008
Dirgahayu...

Daulat Tuanku



Ya Tuhanku Lanjutkan Usia Al-Sultan dan Raja Perempuan Kami

Kebawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku Ismail Petra Ibni Al-Marhum Sultan Yahya Petra
Sultan Dan Yang Dipertuan Bagi Negeri Kelantan Darul Naim

dan

Duli Yang Maha Mulia Tengku Anis Binti Al-Marhum Tengku Abdul Hamid
Raja Perempuan Kelantan Darul Naim

Sempena Menyambut Ulang Tahun Hari Keputeraan Yang Ke-58 KDYMM Tuanku Ismail Petra Ibni Al-Marhum Sultan Yahya Petra
Tahun 2008

"Kedaulatan Raja Keamanan Rakyat"


Yang Merafak Sembah Dan Menjunjung Kasih...


Posted at 05:45 pm by Amalyn Aysha
Apa kata anda ??

Saturday, March 22, 2008
Sami Yusuf - Al-Mu'allim



Salam Semua,

Mungkin agak terlewat... tapi tak palah... bak kata omputih... better late than never... so sempena Maulidur Rasul yang dah 2 hari berlalu aku nak lekat jugak video ni kat sini.  Moga memberi manfaat pada kawan-kawan semua.

Sebenarnya lagu ni adalah lagu kesukaan kaksu, yang sampai ke hari ini aku tak jumpa lagi mana nak cari mp3 dia... huhuhu kaksu ampun..!! wan masih berutang lagi ngan kaksu... jangan marahkan saya budak yang tak dengar kata nih... huhuhu

Apa-apapun... selamat semuanya yea..

salam sayang
~wan~


Posted at 09:20 pm by Amalyn Aysha
6 org bersuara

Friday, March 21, 2008
Inilah dia buah tangan untuk Pesta Buku nanti...

Lili Buat Najah
oleh Nazurah Aishah



telah kau tunai seribu janji
satu kau mungkiri… hidup bersamaku… 

Aku dan Najah kenal di depan Stadium Old Trafford, berkahwin sembunyi-sembunyi di Tanah Ratu. Sekembali ke tanah air, aku dan Najah harus pula menjadi pelakon di depan mama yang sudah ada pilihan sendiri.  

Itulah permulaan kisah ini... yang bagaikan sudah terang lagi bersuluh.
Apakah boleh aku memilih jalan ceritaku sendiri, Najah?
Jika tidak, bagaimana pula dengan perasaan?
Berkorban perasaanlah yang paling memedihkan, kerana perasaan itu tidak pernah ada bau dan warna: lalu sukarnya untuk orang lain memahami, apatah lagi merasai... 

Tulis Najah:
apalah maknanya bulan kalau langit diselubungi mendung
apalah ertinya mentari kalau sinarnya dihalang gerhana
jadi bagaimana aku harus terus hidup
kalau mentari tak mahu berkongsi kehangatannya
dan bulan tidak mahu meminjamkan sinarnya…? 

Najah, sudah jadi fitrah alam... matahari itu tetap terbit dari arah timur, dan bulan pula tetap setia menemani malam!

+++++

Nazurah Aishah, menulis Lili Buat Najah dari kaca mata hatinya. Sebuah kisah yang mengesankan pada yang sedia berkongsi rasa.


inilah karya terbaru dari Jemari Seni sempena Pesta Buku 2008 nanti. Tak sabar nak tunggu hari Pesta Buku nanti yang sudah pasti banyak buku yang aku nak borong... agak2 kalau aku bawak beg roda... kena gelak tak??


Posted at 12:34 am by Amalyn Aysha
4 org bersuara

Monday, March 17, 2008
Hujung Minggu Yang Mar-be-les

Salam semua,

Huhuhu aku dilanda kesibukan yang luar biasa... hinggakan segala tugas yang tak wajib tapi 'mesti' aku buat terpaksa ditunda... tapi hati aku meronta-ronta nak berkongsi cerita dengan kawan2 tentang hujung minggu yang sungguh meng'uja'kan. 

Sebagaimana yang sebahagian dari korang dah tahu, 15 Mac merupakan hari penuh bersejarah dan tentunya bermakna pada mereka yang terlibat. Dimana Jemari Seni akan membuat soft launch novel terbaru terbitan mereka di The Rain Bangi. Aku yang sedari awal dok menghitung hari menantikan hari ini, sudah pastilah punyai pelbagai cerita disebaliknya... Jadi, inilah ceritanya...

Hari sabtu - hari bekerja separuh hari - aku sepatutnya tumpangkan wabbit, tapi setelah mendapat sms dan dia akan ikut JiD dengan pon pon barunya, aku pikir aku ada masa nak singgah MPH Alamanda dulu untuk berjumpa dengan Dina Najat yang juga melancarkan novel ke-2nya dengan Kaki Novel. Aku tiba awal, lebih kurang jam 1.45 ptg. Di sini aku dapt jumpa buat pertama kalinya dengan Udaidza... waaa seronoknya dapat jumpa kak Uda yang ramah... psst kak apa petua awek muda *wink*.

Aku juga dapat jumpa kak Puteri yang datang dengan anaknya. Huhuhu dah lama tak jumpa ngan kak Puteri, rupanya banyak cerita yang kak Puteri 'simpan' untuk dikongsi bersama para peminatnya... & aku jadi tak sabar nak tunggu Pesta Buku Antarabangsa 2008 nanti.  Setelah dapatkan naskah terbaru Dina, dapatkan tandatangan dan cenderahati dari Dina & Kaki Novel, aku dan nacha terus ke Bangi... opps nacha datang dengan *lelaki-nya* hehehe

Oh ya... aku beli buku Remember Me karya Sophie Kinsella... aku cari yang hardcover tapi kat MPH Alamanda tak dak stok, jadi aku beli jugak ler yang softcover dengan harga yang sama... huhuhu tak aci... syud dapat yg hardcover.!!

Aku tiba di tempat yang dijanjikan lebih kurang jam 3.05 petang... hehehe aku bawak nacha 'makan langsat' kat Putrajaya... ahaks.!! Aku yang ditugaskan ~hehehe sebenarnya aku lantik diri sendiri~ sebagai jurukamera yang tak bertauliah untuk buat liputan... tp aku sendiri yang lambat sampai... huhuhu ampun.!!

Aku rasa sungguh seronok, teruja dan happy kerana segalanya berjalan lancar.  Akhirnya Garis-Garis Deja-Vu kini dalam versi cetak..!! Tahniah buat adik aku yang sorang nih...!! Untuk cerita lanjut tentang majlis ini akan diletakkan di rumah Ulatbuku.

Majlis berakhir lebih kurang jam 6.00 petang. Aku pulang dengan hati yang puas+gembira kerana segalanya berjalan dengan sempurna. *Pada aku la* Tahniah buat Pengelola Majlis... Kaksu + Kakyah. Terima kasih daun keladi... lain kali jangan lupa jemput lagi. *wink*

Niat hati, malamnya aku nak download gambar dan nak baca novel... tapi disebabkan badan dah penat... aku tido awal.!! huhuhu esok la aku start baca buku... tapi...

Aku bangun pagi ~hari Ahad~... basuh kain, siapkan segala kerja rumah... pegang Garis-Garis Deja-Vu... *Lelaki itu* tanya... nak pergi tak PWTC..?? uiks aku ingatkan dah tak jadi plan nak ke kl memandangkan dirinya yang tak berapa sihat benor lagi tuh... aku apa lagi... "Nak laa" *nada teruja* 

Setelah bersiap, kami ke KTM Subang Jaya, park kereta kat situ dan naik Komuter ke Stesen Putra. Singgah di the Mall makan dulu... lepas tuh baru ke PWTC. Opps kalau yang tak tahu ada apa kat PWTC... ada Matta Fair & yang buatkan demam *Lelaki itu* terus kebah... rupa2nya kat PWTC jugak ada Digital Fair... oooo patut la... hehehe. Jadi kami berpecah... dia ke Digital Fair di ground Flr dan aku & Eisya ke Matta Fair di tingkat 1.

Lagi satu yang kelakarnya... aku tidak tahupun kalau nak masuk Matta Fair kena bayar fee RM3.00 sorang... aku menonong jer terus naik & terus masuk... & aku tak kena tahan pun..!! ahaks... AKU MASUK FREE...!!  masuk jer... masyallah ramainya orang..!! kepala aku dah mula pening, sian si eisya kena bersesak2 dalam lautan manusia tuh... huhuhu tapi memandangkan nak tengok gak kot2 dapat 'tempat' yang murah di Bandung... aku redah jugak... jumpa la 2 booth... sambil on da-phone ngan kakyah... "...mahal la wan..." & *Lelaki itu* dah telefon tanya kat mana, & si eisya siap terlelap sambil bertongkat dagu kat meja... aku ambik keputusan keluar... huhuhu sorry kawan2 tak dapat nak survey..!!

Rupa2nya dia ada 3 hall... aku cuma masuk Hall 3 jer... tak larat la nak pegi Hall 1 & 2 yang letaknya diseberang sungai... aku keluar, sambil calling2 *Lelaki itu*, rupa2nya dia dah masuk dan di Hall 1. Aku dah malas nak masuk, tunggu ajelah dia kat pintu keluar.

Kami balik... singgah di Subang Parade, tak tahu nak buat apa kat Subang Parade... ajak *Lelaki itu* singgah di MPH.. masuk2 jer... buku Remember Me versi hardcover terpampang depan mata... siap ada less 25%... huhuhu aku baru jer beli semalam..cess!!.  As usual kalau dah masuk MPH, si eisya memang susah nak keluar... apatah lagi bila buku dah banyak sangat bersusun cantik kat rak dia... si eisya mula la rambang mata... semua buku dia nak... & siap bersila dok menengok gambar. *Lelaki itu* dah jeling2 semacam terpaksa la aku pujuk si eisya ngan pelbagai 'janji manis' huhuhu sib baik la dia masih 'percayakan' mummy dia nih.

Balik umah... niat hati nak online... tapi badan dah penat... padahal banyak 'tugas tak rasmi' yang perlu aku buat... huhuhu tensennya.. bila memikirkan :- 1-lagu kaknOtie belum transfer to mp3 lagi. 2-belum download gambar kat the rain lagi. 3-tak tengok video lagi... ntah jadi entahkan tidak. 4-belum buat draft untuk siaran tertunda kat umah ulat buku. 5-belum start baca apa2 novel  yang beli semalam... bila aku pikir2... uuuwwaaaa banyaknya kerja yang belum setel..!!

Tapi sebab badan dah penat & mata dah tak bleh nak celik... sudah2nya lambaian katil lagi menarik perhatian aku...!!. Jadi buat kawan2 yang ternanti2kan laporan lengkap acara di 'the rain' harap bersabar... *dalam hati berdoa agar wabbit sudi buat* hehehe

Note: kalau nak tengok gambar bleh aje pegi sini ->wabbit<- atau sini ->syud<- aku sendiri... belum berkesempatan nak letak lagi... harap bersabar yea.!!


thanks to kakmOn atas bingkisan yang sungguh comel ini... sayang sungguh nak makan isi dalam yang sungguh comei2 tuh... tima kasih daun keladi kakmOn.

 


Posted at 03:06 pm by Amalyn Aysha
3 org bersuara

Friday, March 14, 2008
Tiada Tajuk...

Salam semua..

Yay..!! dah abis dah tengok Coffee Prince...huh lega..!!

Aku sebenarnya tengah kebosanan kat opis nih... sebab aku dah ada project baru yang nak kena buat & bos nak submitt ari isnin ni... huhuhu jangan la aku kena buat kerja esok... sebab esok aku dah tak sabar dah nak pegi Bangi.!!

Hari ni, *lelaki itu* tak kerja sebab demam.!! Actually dari malam tadi lagi dah mengadu tak sedap badan... huhuhu mintak2 hari ni dah ok... sebab nanti tak siap 'benda' yang aku nak bawak esok.  Hah.. bercakap pasal esok... banyak benda yang aku nak kena put reminder kat HP sebab aku akan terus pergi dari opis... so aku kena bawak pagi2 masa nak masuk opis laa lagu nih.

HHmmm... aku ni sebenarnya banyak benda yang kat dalam kepala ni nak beli... 1-aku nak beli sling bag~dah tengok kat dalam katalog Member Rewards 2008-2009~ Barry Smith Sling Bag... huhuhu cantik!! actually dia biasa aje... but look nice pada aku.

2-aku nak beli sport shoes. aku nak yang simple yang boleh match ngan 'gaya' aku yang ala2 perempuan melayu terakhir nih... hahahaha mode perasan... agak2 kat mana ek yang cantik..?? aku nak kena ajak *lelaki itu* sebab aku nak bodek dia belikan untuk aku..!! *grin*

3-aku nak beli bag pack. aku nak yang simple gak but nice... hehehe agak2 ada tak yang kaler kuning?? yang ni jugak aku nak mintak *lelaki itu* belikan... huhuhu harap2 dia nak belikan untuk aku 2 benda nih... nak sangat2. sebab nak bawak pegi 'sana' bulan julai nanti *grin*

4-aku nak beli seluar jeans 1 lagi. Ya lah... dah lama aku tak masuk kedai levis kat subang parade.. huhuhu bila la aku ada masa nak pegi nih... bulan nih aku perasan yang hujung minggu aku cam penuh aje.. dari awal bulan hinggalah ke hujung bulan... bulan depan plak dah start Pesta Buku... sure aku akan berumahtangga kat PWTC. nak kena cari masa gak nih. *garu2 paler*

Sekarang ni aku dok suka layan lagu Menjaga Hati ~ Yovie & Nuno... & ada satu lagu lagi... lagu Faizal Tahir (OIAM) yang terbaru dia... tak tahu tajuk apa... sukaaaa!! ada tak sapa2 yang tahu & ada mp3 bleh tak kirim kat aku di amalynputri@gmail.com ?? pleeeaaasseeee...!!

ops... aku suka gak ngan lagu nih.. Tattoo ~ Jordin Sparks

  

Wei... apa yang aku dok merapu kat sini ni... aku nak pegi makan dulu... lepas pukul 2 nih nak start buat kerja... esok... sharp on -1 aku nak blah... so aku blah dulu...

chiaw


Posted at 02:12 pm by Amalyn Aysha
8 org bersuara

Previous Page Next Page